Turegatan 7

114 46 STOCKHOLM
STÄNGT TILLS VIDARE..

+46 (0)8-910019

STÄNGT TILLS VIDARE

Må - Fre: 10:00 - 18:00

STÄNGT TILLS VIDARE

Färga håret hemma

  1. Skydda huden: När du färgar håret är det viktigt att skydda huden mot färgfläckar. Ett bra tips är att applicera vaselin på öronen och hårfästet innan du börjar färga. Detta hjälper till att skapa en barriär som hindrar färgen från att komma i kontakt med huden.

  2. Ha inte nytvättat hår: Det är bäst att inte tvätta håret innan du färgar det eftersom nytvättat hår saknar de naturliga oljor som håret behöver för att absorbera färgen. Om du måste tvätta håret innan du färgar det, se till att det är torrt innan du applicerar färgen.

  3. Läs instruktionerna noggrant: Det är viktigt att läsa instruktionerna noggrant innan du börjar färga håret. Varje produkt har olika tillvägagångssätt, så det är viktigt att du förstår hur just din produkt ska användas. Se till att du har allt du behöver innan du börjar färga.

  4. Testa dig fram: Innan du färgar hela håret är det bäst att testa en slinga först. Applicera färgen på en slinga, låt den verka hälften av den rekommenderade tiden och torka sedan av med en våtservett. Se hur färgen blir i dagsljus och bedöm om du är nöjd med resultatet. Om du är nöjd kan du fortsätta med resten av håret.

  5. Snåla inte: När du köper hårfärg är det viktigt att utgå från att du kommer att behöva två förpackningar om du har axellångt hår. Detta hjälper dig att se till att du har tillräckligt med färg för att täcka hela håret.

  6. Fördela rätt: Det kan vara svårt att fördela färgen jämnt själv, så det är bäst att be en kompis att hjälpa dig. Se till att du har tillräckligt med färg och applicera den jämnt över hela håret. Var noga med att täcka alla områden, inklusive bakhuvudet och nacken.

  7. Eftervård: Efter du har färgat håret är det viktigt att vänta så länge som möjligt innan du tvättar det. Detta hjälper färgen att sätta sig ordentligt. När du tvättar håret efter färgning är det bäst att använda speciella hårprodukter som är utformade för färgat hår. Dessa produkter hjälper till att bevara färgen och hålla håret friskt.

Produkter att lita på

När du färgar håret är det viktigt att använda produkter som är säkra och grundligt testade. 

Använd helst endast hårfärgningsprodukter från auktoriserade återförsäljare av populära märken för hårfärgning och som har allt du behöver för att färga håret på ett tryggt sätt. Vi erbjuder också råd och tips om vilka produkter som är bäst för din hårtyp och hårfärg. Apoteket är också en pålitlig återförsäljare av hårfärgningsprodukter och har en hel sektion för hårvårdsprodukter till hemmafärgning. De erbjuder också kvalitetsprodukter som är grundligt testade och säkra att använda.

Färga håret och amning: Det är vanligt att många undrar om det är säkert att färga håret när man ammar. Vi rekommenderar att du går in på Läkemedelsverkets hemsida som är en tillförlitlig källa och har en grundlig genomgång om ämnet. Enligt deras riktlinjer är det inte nödvändigt att undvika hårfärgning när man ammar men man bör vara försiktig och undvika att få färg på brösten eller huden runt dem.

Sammanfattningsvis är det viktigt att följa dessa tips och använda pålitliga produkter för att uppnå bästa resultat när man färgar håret hemma. Genom att skydda huden, undvika nytvättat hår, läsa instruktionerna noggrant, testa färgen, använda tillräckligt med färg och fördela den jämnt, vänta med att tvätta håret och använda speciella hårprodukter för färgat hår, kan du få ett vackert och hållbart resultat. 

Att använda produkter från oss som är auktoriserade återförsäljare eller Apoteket och att konsultera tillförlitliga källor som Läkemedelsverket när du färgar håret under amning är också viktigt för att uppnå säker och effektiv hårfärgning.